Har lyst å skrive litt om menn og kåtskap. Det er et sagnomsust uttrykk som sier at når menn er kåte er vettet borte. Når menn er kåte tenker er det bare en ting som gjelder. Sex. Er vi kvinner egentlig klar over hvilken makt vi er i besittelse av? Bare tenk på hva vi kan få utrettet ved å ha en konstant kåt mann valsende rundt i huset. Han ville for det første være svært medgjørlig, uansett sammenheng. Han ville skynde seg hjem fra jobben, lykkelig og glad, vel vitende om at hjemme venter en sexy, flott kone som har lyst på han. Han ville med glede ta seg av ungene, lage middag, få de til sengs, vel vitende om at han får sluttpakken til kvelds. Han ville ønske deg en god dag med et salig glis om munnen når han dro på jobb. På jobben kommer han til å gå omkring med en halvfeit i buksa og ønske at arbeidstiden var over. Kvinnelist er det noe som heter, og ikke uten grunn, tror jeg. Kanskje er det i denne sammenhengen at vi kvinner har et stort potensiale til å utøve, nettopp, kvinnelist. Menn er enkle. Det vet vi fra før av. Er de kåt så vises det til og med veldig tydelig. Spesielt hvis buksa er trang og det sprenger på.

Så hva er problemet? Hva er det som gjør at vi kvinner ikke er så smarte at vi benytter oss av denne egenskapen? Det er vel ikke noe galt i å skru på sjarmoffensiven og gi mannen litt spenning. Kle på deg det korteste skjørtet, ha på deg et par sexy støvletter, farg munnen rød og gi han et kokett smil. Gjør han kåt. Kanskje du til og med blir like overrasket som din mann. Kan hende du blir like kåt?

Riv han over ende og gi han en skikkelig omgang i senga. Det vil bestemt komme noe godt ut av dette. Er han noenlunde oppegående vil du kanskje få både blomster og kredittkortet hans. Er han ikke det får du bare et snork og en fis. For slik er menn. De er enkle vesener. De vil så gjerne vise, på sin måte, at de setter pris på deg, slik du setter pris på han. Han kommer til å bli særdeles blid og fornøyd i tiden framover.

Vi kvinner må slutte å bekymre oss for alt mulig. Vi må slutte å tenke på sure sokker og koppvask. Vi må begynne å kalle en spade for en spade. Hvis mannen er kåt, du er kåt, ta for deg av matfatet. Gi han sex. Så vil du kanskje tenke på, men hvorfor er det jeg som skal ta første steget? Det er nå engang lik at menn er enkle mens vi kvinner er fryktelig komplisert. Hvis jeg signaliserer at jeg er sur, trøtt, sliten og ikke har lyst, kan jeg iallefall være sikker på at han ikke tør nærme seg. Kan hende er han like sliten og trøtt. Kanskje du engang ikke har tid å kjenne etter om du er kåt? Kanskje er det en følelse du ikke engang klarer å huske hvordan er?

For at vi kvinner skal være klar for sex må alt passe inn. Likestilling eller ikke. Vi må for det første ha et ryddig hode. Morgendagen må være planlagt, klærne til ungene lagt frem, koppene vasket, benken ryddet, badet likeså. Så må vi dusje, stelle og gud vet hva. Når vi endelig er ferdig, runden i huset er unnagjort, og det nesten er natt, snubler vi oss inn på soverommet, forsikrer oss, for de av oss som leser på senga, om at boka ligger på nattbordet, gått en runde i hodet om morgendagen, satt vekkerklokken på ring, phu, da er vi klar. Med et sukk snur vi oss mot sidemannen, altså din mann, og hører en dyp snorkelyd. Ikke mye sex å spore der i gården.

Når du sovner i kveld så gjør deg selv oppmerksom på at i morgen, i morgen skal du overraske mannen din. Man kan få gjort mye galt på en time så dropp husvask, jag tankene vekk og lev i nuet, om så bare for det lille øyeblikket.

Dette handler ikke om kjønnsdiskriminering eller nedverdigelse av kvinnen som sådan. Dette handler om glede og velvære, kjærlighet og sex.

Hvorfor nøle jenter?
Hopp i skjørtet og du vil få en saligere mann,
endorfiner i bøtter og spann
og et lykkeligere liv!