* Ca. 800 g benfritt lammekjøtt
* 1 ts pepper
* 1 ss malt gurkemeie
* 1 ts salt
* 2 ss olje til steking
* 2 stk laurbærblad
* 5 stk hel kardemomme
* 1 stk hel kanel
* 5 stk hel nellik
* 2 stk hakket løk
* 1 båt finhakket hvitløk
* 1 ss finhakket frisk ingefær
* 1 ss karve
* 1 ss malt koriander
* 1 ts chilipulver
* ½ ts malt muskat
* 2 dl matyoghurt
* 3 dl kjøttbuljong (utblandet) av lam
* 4 ss rapsolje eller solsikkeolje
* 2 ss finhakket frisk koriander

Lam Tarkari fra Nepal

Jeg brukte rett og slett bare en wook-panne. Hadde litt olje i panna, deretter alt krydderet, finhakket løk og hvitløk. Freste dette litt opp, tok så av halvparten for så å brune kjøttet i krydderet som lå igjen i panna. Sammen med kjøtt (jeg hadde halvparten lam og halvparten nakkekoteletter) hadde jeg finstrimlet gulrøtter og litt kålrabi, samt shampignon. Øyemål. I mellomtiden kan du koke opp 5 dl vann i en vannkoker, ha i en bolle med 2 terninger kjøttbuljong. Når kjøttet har fått en fin brunfarge har du i halvparten av buljongen samt grønnsakene. Ha også oppi resten av krydderet. La dette småkoke i 10-15 min. Til slutt har du i ca. 2 dl matyoghurt. (Jeg hadde litt mer krydder enn det som står i oppskriften og 1 dl rømme i tillegg).

Som tilbehør hadde jeg nanbrød og jasminris. Nydelig mat og en kulinarisk opplevelse.

Velbekomme!

Slik gjør du:
1. Skjær kjøttet i terninger. Ha kjøttet over i en bolle og tilsett pepper, gurkemeie og salt.

2. Varm opp olje i en stekepanne og ha i laurbærblad, kardemomme, kanel og nellik. Stek i 30 sek. (NB!) Bland dette sammen med hakket løk, hvitløk og ingefær og stek også dette i 30 sek. Tilsett så karve, koriander, chilli og muskat.

3. Bland alt godt og varm ved svak varme. Skru opp til medium varme og tilsett lammekjøttet. Rør godt under stekingen. Senk temperaturen og hell over yoghurt og lammekraft. La det trekke ved svak varme til lammekjøttet er mørt og sausen er blitt passe tykk, ca. 45-60 minutter.

Retten pyntes med hakket fersk koriander og spises sammen med ris og eller brød, for eksempel roti ­indisk brød.