Er endelig i gang med å skrive ned mine beste matoppskrifter, enten det er kaker, brød eller middag. Prøver å forenkle oppskriftene og har en policy at vi bruker det vi har i skapet!
Julen nærmer seg med stormskritt og jeg har mange gode lefse-oppskrifter fra «gamle dager». Før i tiden skulle det bakes alle 7 sorter og litt til, lefser var et must og jeg vil derfor presentere gode oppskrifter som stammer hovedsaklig fra «Nesset» og «Vika» i Nordvågen.

I dag har jeg laget Lam Tarkari, en sterk lammegryte fra Nepal som gir deg den beste kulinariske matopplevelsen! Den er enkel å lage og vi bruker det vi har av kjøtt og grønnsaker.

Lam Tarkari

Lam Tarkari


Rettene er prøvd ut og skal være enkle å forstå. Selv far kan koke 🙂

Jeg har en forkjærlighet for sterk mat fra andre land og kulturer men også tradisjonell husmannskost med en vri.

Det finnes mange måter vi kan piffe opp suppeposemiddagene på og som er raske å lage. Kan anbefale den meksikanske tomatsuppen med hvitløksbrød og egg. (Toros World Menus meksikanske tomatsuppe fra Guerrero som fås i dagligvarebutikken). Den er full av krutt!

Jeg er også glad i å bake kaker og vil derfor dele kakeoppskrifter og andre søtnossaker her på Gladbloggen.
Første oppskrift på sjokoladekake er derfor Firkløverkaken. Gosh, den er altfor god og spekket med masse herlig kalorier. We love it!

Velbekomme 🙂