Disse kanelsnurrene er enkle å bake og smaker himmelsk. Ved all gjærbakst er det veldig viktig å forheve godt. Jeg forhever alltid 1 time og etterhever (når bollene er trillet ut) minst 30 min. Har du varmsluftsovn trenger du ikke etterheve så lenge men husk, varmluftsovn trenger ikke fullt så høy temperatur som oppskriften tilsier. Her må du prøve deg fram. Når jeg likevel er i gang med å bake kanel i svingan eller kanelsnurrer baker jeg like gjerne 60 stk. Da ganger du alt i oppskriften med 4. Altså 2 kg. hvetemel, 2 tskje. kardemomme, 400 gr. sukker, 400 gr. smør, 14 dl. melk og 4 pk.tørrgjær.

Kanel i svingan

Til ca. 12-15 boller trenger du:

500 gr. hvetemel
1/2 tskj. kardemomme
1 tskj. hjortetakksalt
100 gr. sukker
100 gr. smør eller margarin
3 1/2 dl. melk
1 pakke tørrgjær

Fyll:
Smeltet smør, sukker og kanel.

Smelt smøret i en kasserolle. Ha i melken. La dette bli fingervarmt. Blir melken for varm, avkjøl i oppvaskbenken i kaldt vann. Bland melet med de tørre ingrediensene og krydderet. Ha i smør og melkeblandingen. Ha i mer mel hvis deigen er for klissete. Deigen skal slippe bordplaten mend et er viktig å ikke ha for mye mel heller. All gjærbakst blir bedre og bedre kun ved å bake masse og da vil du også få følingen med hvordan deigen bør være.

Etterhev en times tid. Har du laget dobbel porson eller 4-dobbel porsjon, del deigen opp i antall porsjoner. Kjevle den ut til et rektangel, altså ca. 10 cm x 40. SMør over smeltet smør, sukker og kanel. Trill rektangelet sammen til en lang pølse. Del så opp i ca. 12-15 biter. Ha på bakeplate som du har bakepapir på.

Tips: Jeg pleier å smelte ca. 300 gr.smør, har i 3-4 dl sukker og til slutt masse kanel, lar dette bli kaldt og så smører jeg det på rektangelet. Fordelen med å varme opp er at fyllet blir «karamellisert» og det gir en utrolig deilig smak. Jeg er også raus med fyllet og spesielt kanel.