Her vil jeg legge ut oppskrift på mine beste fiskeretter. Jeg er veldig glad i fisk og med litt eksprimentering opp gjennom årene har det blitt masse god mat, både tradisjonelle fiskeretter og litt mer eksotisk og utradisjonell mat fra andre land.

Å salte fisk er ikke vanskelig. Jeg kjøpte en 7 kg stor torsk her om dagen, sløyde og delte opp. Av hale stykket og litt til fikk jeg 5-6 fiskebiter, middag til to personer. I tillegg kjøpte jeg rogn og lever.

Salte fisk:

Lettsalta torsk:


Del opp fisken og filetèr de bitene du ønsker å salte. Ha grovsalt i bunnen av en stor balje og legg fisk og salt lagvis i baljen. Er fiskestykkene tykke må man beregne salting 9-10 timer eller over natten. Blir fisken for salt kan man vanne den ut et par timer før koking.

Rogn:
Når du skal koke/trekke rogn er det greit å pakke den inn i matpapir og så ha opp i foss kokende lettsaltet vann. Skru ned platen og la rogna trekke 20-25 min. Skal ikke koke.

Torsk og rogn

Lever:
Rens levra, ta vekk hinna som ligger rundt. En drittjobb men må gjøres. Knip levra i små biter, få vekk mye av «strengene» inni levra. Ha litt vann og litt salt i en kasserolle. Småkok levra i 20-30 min.

Ha fiskestykkene i kokende lettsalta vann og la trekke i ca. 20-30 min.

Server fisken med rogn, lever, potet, løkringer og flatbrød. Pepper er et must over levra. Som tilbehør, for å nøytralisere leversmaken etter måltidet er favoritten min rabarbrasaft, enten kald eller varm.

Lettsaltet uer med ostegratinert brokkoli og blomkålgrateng
Kjøp en pakke ferdig brokkoli og blomkålgrateng
(Det er enkelt å lage selv, kutt opp blomkål og brokkoli og forvell i 10 min. Ha i en ildfast form sammen med litt smør, pepper og salt. Hell på litt fløte og ost på toppen. Gratiner i ovnen ca. 30-35 min)

Skjær fisken i passe biter
Kok opp vann, ha i fiskebitene.

Kok poteter og voilà, Velbekomme!

Du kan også forvelle grønnsaker etter smak, sprøsteike litt bacon i terninger og servere fisken med en ferdig pakke Toro fiskesaus eller bearnaise saus.