Jeg har alltid like å lage mat, bake og trives generelt godt på kjøkkenet. På disse sidene vil jeg legge inn de beste oppskriftene mine på kaker, god hjemmelaget husmannskost, brød og boller.

Er veldig glad i matretter fra andre land og elsker å eksprimentere på kjøkkenet. Har ikke noe favorittland men for at maten, uansett hvor fra, skal smake må krydderskapet mitt ha et godt sortiment. Sterk mat er favorittmat.

Det er alltid lurt å kjøpe inn i litt store mengde når det er sesong. For eksempel fårekjøtt/lammekjøtt kjøper jeg alltid inn på høsten i mengder. Halvparten salter jeg og fryser ned. Saltkjøtt er veldig godt å kutte opp i terninger og ha i lapskaus og supper. MAn kan også koke salt kjøtt i store biter og servere til potet, raspeball og kålrabistappe. Nydelig mat.

Salte kjøtt: Ha grovsalt i bunnen av en stor balje. Legg på kjøtt lagvis og ha godt med salt slik at kjøttet er dekket. La dette stå til over natten. Skyll av saltet og frys ned i passe porsjoner i plastposer.

Fisk: På samme måte kan du lettsalte fisk, men husk at fisken trenger kortere saltetid. Ca 3 timer er nok for ren torskefilèt. Torsk og uer er veldig godt å koke, man behøver ikke salt i kokevannet. Blir fisken for salt kan du enkelt vanne den litt ut før koking. Smak deg fram.

Vær på forskudd: Har man kjøtt lett tilgjengelig er det enkelt å planlegge middagen for travle ukedager. Man må bare huske på å ta opp middagen om kvelden før man legger seg, og gjerne koke opp kjøttet. Man kan også kutte opp grønnsaker ferdig og la ligge i vann i kjøleskap natten over. Dagen etter har man en kjapp lapskaus for sultne mager etter en lang dag i barnehage og på skole. Restene fryser man ned i passe porsjoner. Kjapt å varme i microen.