NYE NEGLER?
Jeg støper neglene dine.

Fransk manikyr

Du velger selv om du vil ha «naturell» eller hvite tipper. Resultatet blir vakkert, sexy og holdbart. Send en mail til: mette@gladbloggen.org for informasjon og/eller timebestilling.

30-DAYS:
Jeg har nå prøvd 30 days langt over 30 dager uten merkbart resultat. Jeg har sågar inntatt pillene i nærmere 3 mnd nå. I begynnelsen tok jeg riktignok av 2-3 kg, men de hadde nok forsvunnet uten pillene i og med at jeg ubevisst puttet mindre inn i munnen. Ny jobb kombinert med lite mat er nok årsaken til akkurat det vekttapet. Min konklusjon over pillene er: null virkning.

I tillegg har jeg spist CLA så det jomer. Heller ikke det har virket hverken på hengemagen eller sidetillegget. Må nok bare krype til korset og gjøre det på den safe måten: spise betraktelig mindre, hvilket kan bli et stort dilemma i og med at jeg jo elsker å lage mat og ikke minst, spise mat. Trivselsvekt er det noe som heter, bare tull, når jeg trives, vel da trives også kroppen min, og det synes.
Man får være glad i den kroppen man har og huske på at det er de indre verdiene som teller. Jommen sa jeg indre verdier. Ikke en eneste spalteplass om skjønnhet og mote handler om indre verdier. Det er ytre skjønnhet, slank midje og botox som gjelder.
De fem midterste sidene i et ukeblad handler nesten utelukkende om klær, mote, hår, "tenk deg slank" hvorpå de etterfølges av 6 tettskrevne bakeskolesider hvor den ene lekre middagsretten kvelder den andre gjennom detaljerte fotobeskrivelser. Til slutt kommer reklamen for hvordan Du kan finne match-vekten din på en enkel og kroppsvennlig måte gjennom piller utviklet nettopp for oss som legger på oss bare ved å kaste blikket over konditorvarene i butikkvinduet.

Nei, jeg blir aldri en look-alike sylfide og har dermed bare et eneste motto igjen til trøst: Mye å ta i, mer å være glad i! Så få jeg heller trøste meg med at jeg har født 3 friske barn til verden, har en mann som elsker meg og et kjøkken som er tilpasset mitt behov samt at beltet som henger under beltesetet alltid vil være min følgesvenn.

Ny mascara: Hvis du ikke har prøvd den nye mascaraen fra Max Factor så løp og kjøp. Mascaraen heter Lash Extension Effect. Har egentlig aldri

Max Factor`s Lash extension effect


trodd på reklame og den slags påvirkning men må bare bøye meg i støvet og innrømme at den nye mascaraen fra Max Factor er vidunderlig. Den holder hva den lover og vel så det. Børsten kan imidlertid være annerledes enn hva du er vant til, den er tynn og lang. Men når du først har fått taket på den går det som en drøm. Vippene blir faktisk lengre og mye mer definert enn vanlige mascaraer. Bruk en vippetang på vippene først så ser du forskjellen.

Forsovet deg?
Har du våknet opp en dag og tenkt at definitivt ikke er ikke din dag?
Har du i tillegg dårlig tid og må stresse litt for å rekke jobb? Du rekker ikke å dusje heller og banner innbitt over at du ikke kom deg i seng tidligere kvelden før?

Fortvil ikke, det finnes smarte triks for å redde dagen:
Kropp:
- Vask deg kjapt, både i ansikt og under armene. Husk å ha på en god roll on og avslutt med en god og lett parfyme.
- Finn fram ei bukse, enten dongeri eller sort stoff med god passform. Ha på et røfft belte.
- Finn fram en fin topp i en farge du liker samt en matchende cardigan/jakke.
- Til slutt har du på et par tøffe støvletter, hvis været og føret tillater det. Hvis ikke, ta på gummistøvler, det er like sexy spør du meg.

Rouge, Bronze pudder og øyenskygge

Rouge, Bronze pudder og øyenskygge

Sminke deg gjør du slik:
- Ha på en god ansiktskrem.

- Ha på litt foundation og mineral pudder. Jeg har sansen for Max Factor`s Miracle Touch med farge 80 som underlag og deretter Bronzing Powder fra H&M farge: Gorgeous tan. Jeg har en ganske mørk hudtone så disse fargene passer meg veldig bra. Har du en lysere hudtone velg en lysere nyanse. Men for øvrig, vi som ikke er så veldig opptatt av merke men heller pris, velg det du liker etter lommeboka.

-Har du en fet hudtype er det derimot viktig å velge en foundation som ikke "fetter" seg i løpet av dagen (Hvilket mitt inntrykk er at de fleste gjør, uansett pris). Hvis man er uheldig å spørre i parfymeriet etter en foundation som holder oss "fettfri i ansiktet" kan man i verste fall risikere å bli påprakket en dyr, ubrukelig krem bare fordi man ikke tør si: Nei, denne er faktisk for dyr for meg.

Uansett, prøv deg fram, gjerne med prøvevarer i butikken. I butikken kan du for øvrig spørre etter vareprøver av mange slag og spesielt parfymeprøve. Der kan man gjøre et kupp, for å si det mildt.

Øynene: Har du hovne øyne går det an å sminke dette bort, noe jeg personlig ikke har klart en kjapp morning. Drit i det, fokuser heller på øyenskygge, både på øyelokk og like under våtlinjen under øynene. Har du blå/grå øyne er det veldig kledelig med øyenskygger i bruntoner. Jeg pleier å legge et lite underlag med beige/lys brun på begge øyenlokkene, og litt utover selve øyelokket. Deretter tar jeg en ganske mørk brun øyeskygge på en smal kost/svamp og har på globallinjen, skillet mellom selve øyelokket og opp mot øyebryn. Samme farge har jeg under våtlinjen på øyet. Siden jeg skal på jobb er det heller ikke vits i å sminke meg for sexy heller. Til fest kan man spandere grått/sort til mer sotete øyne. Slik som Mira Craig.

Til slutt kan man tone dette ned med den beige fargen, glatte litt ut slik at det ikke ser så markant ut. Våg å lek med farger, blått gir en herlig kontrast til f.eks. brune øyne, grønt er også pent til både blått og brunt, grått passer til det meste.

På våtlinjen pleier jeg å bruke en lys (ikke hvit) kajalpenn. Dette åpner opp øynene. Smart om man har små øyne, hvilket jeg ikke har. Mascara

Øyenvippene fikser man slik: Først og fremst, du vil aldri komme til å se ut som damen i reklamen, men man kan jukse litt og få en "look alike". Vipp øyevippene slik at de får en fin oppover bue. Deretter legger du først litt mascara bare ytterst på tuppene, oppe og nede. Når du er ferdig legger du en nytt lag, overalt. La det tørke litt og bytt gjerne til en mascara som ikke er for fast, men som gir masse lengde. Min favoritt er den med ekstra sort farge fra Art Decor som førstelag, deretter har jeg på en fra Lòreal med extra volum og lengde. Har du økonomi til å spandere på deg en "basemascara" anbefaler jeg deg å gjøre det. Min favoritt er fra Art Decorog heter Lash Booster, den er hvit og nesten litt gummiaktig. Den legger seg fint på vippene og gir masse volum og lengde. Deretter har du på vanlig mascara.

Til slutt runder du det hele av med en dæsj Rouge. Jeg liker Sans Soucis refill rouge, med en brunrød farge. Dette har du på kinnbena og litt oppover kinnet.

Å gjøre dette kjapt og på 10-15 minutter krever øving. Øv deg på å legge sminken kjapt og du kan gå på jobben med en herlig følelse av å være både ren og pen.

Jeg har en regel om at man ikke trenger så veldig mye i sminkepungen, invester i en god basemascara, mascara, en god underlagskrem/foundation, litt rouge og en lipgloss til under 50-lappen så har du det du trenger. Forresten, man trenger egentlig ikke alt dette heller, det holder å være blid og glad, og en lipgloss i veska.

Sorte lekre snørepumps

Sorte lekre snørepumps

Hadde en policy om ikke å skrive om moter eller annet stæsj vi kvinner bare må ha. Men syns disse er såpass lekker at de nok kan friste båden Kvinnen og Mannen. Se selv og vurdèr!
Herlig rødt

Herlig rødt

Ansikt og hud:
Trodde faktisk ikke det var så viktig å rense huden skikkelig men vi som e litt mer enn 29 år bør nok investere litt i en skikkelig rensekrem. For det første fjerner vi sminke, drott og lort fra en hel dag og det andre er at vi renser porene og får en hud som ikke er så dvask og grå. Dette siste funker faktisk. Bruker vi 3 minutter lenger på badet, om ikke på morningen, så iallefall på kvelden, da er vi godt i gang.

Sier ikke at vi får en perlemorshud, til det lover reklamene alt for mye. Saken er den at vi som ikke har en klar, ren, glødende, porefri, sorte prikkefri og glatt hud, vel, vi kommer neppe til å få det ved å investere i dyre kremer som reklamen lover.

Veskedilla:
Jeg har veskedilla. Enkelt og greit. Ja, for ikke å glemme min sære fetish for lange støvletter. Elsker store vesker, små vesker, i alle slags farger. Føler meg ekstra fin hvis vesken matcher kåpe og støvletter. Akkurat nå er jeg på jakt etter røde lange støvletter. Ene og alene fordi jeg har investert i en herlig knallrød stoffjakke, innsvinget i livet med et bredt belte og svinger utover nede. Nesten som "The lady in red" hvis dere husker den kjolen. Ja, jeg må selvsagt ha en knallrød veske.

Tenker at jeg får opp selvtilliten min der jeg vandrer på et eller annet kjøpesenter. Rak i ryggen og fin og fjong.

Det handler om å være litt egosistisk uten å få dårlig samvittighet. Vi kvinner har en lei tendens til få dårlig samvittighet over det meste. Tror det er veldig viktig, spesielt for småbarnsforeldre at man unner seg litt ekstra i ny og ne. Setter pris på seg selv og finner fram Kvinnen og kjæresten. Kanskje investere i et nytt undertøysett, en ny parfyme, bestemme seg for at i kveld er det bare deg og din mann som gjelder.


Steng telefonen, lås døren og tenn lys. Sett på rolig musikk. Finn fram en god olje, bre et håndkle på sengen og be din kjære om å legge seg nedpå. Gi han en deilig massasje, lenge. Begynn gjerne på hodet og jobb deg nedover. Stopp for all del ikke nede ved korsryggen. Det er her du skal bruke ekstra tid. Ved hoftepartien. Det er også her du kan be han snu seg rundt. Masser helt ned til føttene og masser hver eneste tå også.

Etterpå er det hans tur å massere. Jeg kan love deg at dette gjør godt for både kropp og sjel. Hva dere gjør etterpå er opp tll dere og det har ikke jeg noe med.
La dette bli et fast innslag i hverdagen. Tror også dere vil oppdage hverandre på en helt ny og annerledes måte. Snakk snakk sammen i denne stunden. Snakk om alt mulig. Ting dere ellers ikke har tid å snakke om. Kos dere og nyt hverandre!

God massasje.


Jeg blir ikke sponset hverken av den ene eller den andre merkeprodusenten. Anbefalingene jeg gjør er basert ene og alene på egne erfaringer med produktene.