Interiør, design og oppussing opptar mange nordmenn og jeg har derfor lyst å lage et interiørmagasin her på gladbloggen.org. Jeg har alltid vært opptatt av oppussing, stil og tekstiler og tror derfor jeg kan bidra til mange nyttige tips.

Puss opp gamle møbler:
Å leke med farger er spennende og morsomt. Vi nordmenn pusser opp som aldri før og kan velge mellom tusenvis av forskjellige farger. Jeg for min del liker lyse vegger, mørkt interiør og dertil matchende puter, stearinlys og «black design». Ulempen med mørkt interiør er støvet som plutselig dukker opp over alt.
Jeg er vel også av typen gjenbruk og er vel ikke den som hamstrer nye gardiner, pynt og nips etter årstiden eller moten akkurat da.

Har du gamle trehvite skap, skatoll, stoler og bord blir de fort som nye hvis du spanderer et par strøk lakkbeis og avslutter med et topplag rødbrun lakkbeis. Eller du kan, om du heller liker lysere farger, eksprimentere med litt kremhvitt og beige. Rundt kantene på møblene går du så over med en klut slik at de får et slitt og gammelt preg. Avslutt med et topplag klarlakk.

Holder du deg til lyse vegger kan du bytte ut puter, gardiner og annet pynt i akkurat den fargen du liker.

Ønsker du en ryddig «look» av stua di, rydd vekk rot, klær, papirer som slenger overalt og plukk vekk noe av pyntegjenstandene. Hold deg til noen få og bytt de heller ut med de du har gjemt vekk i en kasse i kjelleren.

Du kan skape din egen stil med enkle midler, litt maling, kanskje noen nye gardiner og puter. Det behøver ikke koste all verden. For mange kan det være nok å ta ei opprydding. Rot overalt ødelegger og tar fokus vekk fra en ellers fin stue.

Er du lei de gamle kjøkkenskapene? Bytt ut frontene. Rimelig måte å fornye kjøkkenet sitt på. Du kan også spandere folie rundt de, men ulempen er at de etter kort tid fliser seg opp, vel og merke hvis du ikke fester de godt oppunder og rundt døren.
Er kjøkkenskapene dine trehvite? Hvis de er det og har et lag med lakk over seg, gå over med et finkornet sandpapir, rubb de litt opp, ha på grunning og mal så i den fargen du ønsker. Voila, nytt kjøkken.

Det viktigste med å pusse opp er forarbeidet. Det er som med baking. Legg fram de tingene du skal bruke til arbeidet og halve jobben er allerede gjort. Da slipper du banning og leting og du får gjort det du skal mye raskere.

Tips: Europris har fine gardiner til slikk og ingenting. De har også begynt å føre en billigere utgave av «Black design». Jeg sverger til butikken på grunn av pris og at mye av det de selger blandt interiør faktisk har litt kvalitet. Men så er jeg også av typen som ikke gidder betale skjorta av meg på grunn av et merke eller moten. De har flotte gulvtepper, duker, håndkle og masse annet godteri for oss kvinner.