Maleri: Jeg har alltid vært full av energi, futt og fart, og derfor har jeg ofte prisgitt min evne til å ha flere forskjellige hobbyer.

Under linken mine malerier vil du finne foto av bildene jeg har malt.

Å male bilder er egentlig ikke så vanskelig. Tenk på sangen «du skal få en dag i morgen»…..»med blanke ark og fargestifter tel»…slik er det å male et bilde også. Man kan sammenligne det med å våkne opp til en ny dag. Blanke ark og man vet egentlig ikke hvordan utfallet av dagen blir. Slik er det å male et bilde også. Ikke tenk så mye på at det ikke blir pent. Det blir hva du gjør det til og hvordan du ønsker det skal bli. Likevel, det er ikke alltid dagen blir akkurat slik vi hadde tenkt oss. Slik kan det også være med et bilde. Det er det som er så flott med et maleri. Man kan forme bildet akkurat slik man selv ønsker. Så tenker du kanskje at …»ja, men jeg kan ikke male». Hvis du tenker slik er du garantert å mislykkes. Man må våge og tørre. Våge å leke seg med farger. Et hvitt lerret man kan klatte til med akkurat de fargene man selv liker.

Begynn med en bred malekost. Gjerne en veggpensel for sikkerhets skyld. Da kan det ikke gå galt. Klatt en farge her og en farge der. Forestill deg hvordan fargene kan flyte i hverandre og gi en helhet. Det behøver ikke være et spesielt motiv. Prøv deg fram og lek.

Billig utstyr finner du blandt annet på Biltema og Europris. Et lerret koster under femti-lappen og basisfargene får du også veldig rimelig. Hvis du starter med blått, rødt, gult, hvitt og svart har du alle regnbuens farger. Lek deg fram med å blande og mikse. Kjøp papptallerkener til å blande ut fargene på og et rimelig penselsett. Papptallerkenene kaster du etterhvert. Rimelig og greit.
Acrylfarger passer veldig godt for deg som liker raske løsninger og et kjappt resultat. Acryl tørker fort og du kan blande ut med vann.

Oljemaling er litt mer krevende. Har du masse tålmodighet er oljemaling veldig flott. Her må du bruke lang tid, for fargene må gjerne tørke opp mellom lagene og oljemaling tørker sakte. Det fine med denne type maling er at når du mikser fargene i hverandre flyter de sammen på en helt annen måte enn acryl.