Jeg skrev for en stund siden at jeg ville skrive om eldre menn som lokker unge jenter til sex via nettdating. Jeg har kommet fram til at det desverre ikke bare er eldre menn som har svin på skogen. Det handler vel mest om menn generelt. Artikkelen må ikke forstås slik at det er menn generelt som utnytter unge jenter, for det er det ikke. Det finnes nyanser, også her. Det blir feil å ta alle menn over en og samme kam, men hovedpoenget er likevel at det er flest menn som utnytter små barn.

Hvorfor vil jeg skrive en slik artikkel? Jo, jeg vet at, for det første er veldig utbredt, det skjer hele tiden. For det andre er det store penger i dette. Hvorvidt unge jenter faktisk lar seg utnytte er en annen sak. Det har jeg ikke fått testa ut ennå og muligheten for å teste det ut er heller ikke til stede for min egen del da jeg jo ikke ser ut som en ung jente på 14-15 år lenger. Og det skal vel godt gjøres å få kamuflert meg til en ung pike for den saks skyld.

Nettdating handler i bunn og grunn om dating på internett. Det vi voksne vanligvis forbinder dette med er to voksne som møtes på nett via en datingside, etablerer kontakt, møtes og blir kjent. Noen gjør det ene og alene for å få sex med en annen mens andre igjen søker å finne sin livsledsager.

jippii.no

Nettside for barn


Noen vil lykkes, vi har hørt om mange forhold hvor det har gått veldig bra, de ble gift og lever lykkelig sammen. For andre går det ikke like bra. Men det er en helt annen debatt.

Det finnes menn der ute som kynisk utnytter små jenter/barn ved gi dem store penger for å møtes og ha sex med de.

Hvordan kan jeg være så sikker i min sak? Jeg har testet ut forskjellige nettsider, ikke bare datingsider men også typiske barnesider hvor barn møtes for å spille med andre barn, enten det er biljard eller andre barnespill. Jeg har også testet ut forskjellige chattesider for voksne.

Jeg har også tenkt igjennom mitt etiske dilemma midt opp i dette her. Vi har alle et ansvar for å melde ifra. Jeg overlater imidlertid dette til myndighetene og stoler på at de har «agenter» ute på nett, noe de også, har etter hva jeg vet.

Det er likevel en kjensgerning at «myndighetene» ikke klarer å fange opp alt som foregår på nett. I så måte henspeiler jeg til den pedofilidømte politimannen som i årevis har utnyttet unge gutter. Eller den britiske ektemaken som lurte sin mann ved å utgi seg for å være en ung pike og på den måten avslørte hans pedofile tendenser. Han ble da også anmeldt av politiet og det ble opprettet sak mot han. Ektemaken hans fikk mange stjerner hos meg for bragden. Flere burde bli genuint interessert i nettbruken til familiemedlemmene.

Det jeg mener med denne artikkelen er å få foreldre, samboere, koner til være oppmerksomme på flere ting: Har datteren din fått mer penger enn normalt? Er ektemannen din ofte og lenge på internett? Lukker han ned siden i det du kommer inn i rommet? Gjør datteren din også det?

Jeg gikk inn på en voksen chatteside for ikke så lenge siden. Utga meg for å være Kari og satte igang med å chatte. Jeg fikk henvendelser i bøtter og spann. Av menn. Eldre som unge. Jeg endte opp med et par eldre menn i 45-50 årene. De var fra Nord-Norge og veldig kåte. Det gikk ikke lange stunden før de spurte om alder, sted og om jeg var singel. Jeg sa at jeg var 15 år og ute etter litt spenning. Overraskende ble jeg tilbudt sex med en gang etter at de hørte min alder. Jeg sa at jeg ikke var sikker på om jeg turde dette og umiddelbart etter ble jeg tilbudt 3000,- for å treffe den ene mannen. Da jeg fortsatt nølte økte han tilbudet til 5000.- om jeg bare ville treffe han.
Herregud, hvor enkelt og lettjente penger. Jeg gikk så ut av nettstedet og ventet et par dager før jeg gikk inn igjen, med samme navn. Fikk kontakt med samme mannen og tilbudet sto fortsatt ved lag. Hvem vil ikke si ja til et slikt tilbud. MEN, det tilbudet hadde neppe kommet om jeg gikk inn på samme nettsted og utga meg for å være Kari på 35 år.

Jeg har i disse ukene tenkt på om jeg i det hele tatt skulle skrive denne artikkelen. Det som ble avgjørende for å legge ut dette var at ved en barneside om spill forgår det akkurat på samme måte. Bare at der er det faktisk nesten bare barn som spiller mot barn. Og så er det unntaksvis disse eldre mennene som ikke fornekter seg noe. De spør rett ut om "Hilde" på 11 år har fått hår på musa si. De spør rett ut om hun bruker å fikle med seg selv. De spør rett ut om hun har hatt sex med noen før.

Foreldre, være på vakt. Bli engasjert i internett og hvilke sider barnet ditt surfer på. Bli kjent med datamaskinen, gå inn på loggen, spioner gjerne om du har mistanke om noe. Ikke vær godtroende. Verden er kommet rett hjem til deg. Inn i stua. Husk, du kan aldri bli forsiktig nok.

Det finnes tusenvis av kåte ektemenn som turer på, gjemmer seg inne på kontoret, laster ned tusenvis av bilder av unge piker, og gutter.
I sin "uskyldighet" rettferdiggjør de handlingene ved å skylde på sin bedre halvdel og manglende sex med henne. De rettferdiggjør at det jo ikke er så farlig. De sitter jo trygt hjemme og gjemmer seg bak tastaturet. For dem handler det ene og alene om å få tilfredsstillt kåtskapen der og da. Noen tar det ut på kona etterpå, mens andre igjen løper linen helt ut og fysisk treffer disse barna.

Og mennene? De er alt fra direktører til lavtlønte. De finnes overalt. Tittel eller ikke. Bli engasjert og spør barnet ditt om hva de snakker om med hvem på internett. Ikke tro på alt heller. Vi skryter av at vi er så opplyste og engasjerte mennesker og at vi liker å "bry" oss om andre, hjelpe og vise at vi er gode samfunnsborgere. Så er det et ordtak som sier at vi ikke ser skogen for bare trær!

Ha en herlig førjulstid, med eller uten internett!