Hva har skjedd?
mai 2010
M T O T F L S
« apr   jun »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Siste kommentarer
Overrask din kjære:
Nye klær?
Statistikk:
Bloggurat
Søk:

Archive for mai, 2010

Spill igjen:

Hvordan kan vi forvente at ungdommen ikke skal spille w.o.w eller hva det enn måtte være i tenårene når de faktisk blir oppmuntret til å begynne å bruke data, les: spill som superia og ander «lek og lær» spill fra de er 3-4 år bare fordi det inneholder tall og bokstaver og har et visst pedagogisk læringsøyemed i seg? For meg, som har hatt w.o.w implentert i livet i mange, mange år nå, vil jeg si at spill er spill eller gaming uansett om det er lek og lær eller w.o.w. Det er ikke farlig å spille selve spillet, men det er x-antall timer poden bruker foran pc`en som er bekymringsfullt. Det er sant som Henning på Facebook`s nettforum for spill sier, at man hverken blir dum eller får lavere intelligens. Han har helt rett i at man gjennom spillet utvikler både språk og må samarbeide.

Fortsettes her.

New age – Green and Red:

Et av mine siste arbeider kan Dere se her. Det ene bildet er malt i vakre og sterke grønnfarger og det andre i skarpt rødt og brunetoner.

Ny nettbutikk og neste maleritema:

Neste tema for maleriet mitt vil gå i grønt, sort og gult. Sterke farger liker vi og blir veldig spennende å se det ferdige resultatet.

Den nye nettbutikken har fått adresse: http://nettbutikken.gladbloggen.org

Jobber med å få nettbutikken opp og gå. Det var ikke så veldig vanskelig som jeg først trodde og etter bare to dager har jeg nå fått lagt inn både produkter og pris. Mailingsystem oppe og går og nå er det kun litt finpuss på generell informasjon som skal legges inn.
Med noen få unntak er de aller fleste maleriene som er utstilt på nettbutikken ikke til salgs, men jeg maler derimot samme bilde i den størrelsen og fargevalg Du som kunde ønsker. Det samme gjelder smykkene.

Dette kan du lese mer om i nettbutikkens hjemmeside.

Velkommen på besøk!

New age «Grey» og «Blue» (50×60):

Her er de siste maleriene i serien New age. Det ene har jeg kalt Blue og det andre Grey. Navnene er enkle og hører altså til serien New age. Det blå bildet har mange forskjellige blåtoner som bunner ut sort rundt kantene. Det grå bildet er bygd opp i samme stil og har flotte grå og sorte nyanser. Den spesielle struktur behandlingen gjør at bildet får en dybde og sammen med «diktene» i midten får man assosiasjoner til hav, himmel, vann, dråper og skyer. Bildene tar seg veldig bra ut på en lys vegg og sammen med spesielt sorte skinnmøbler i stuen.

New age - Blue (50x60 cm)

New age - Blue (50x60 cm)

New age - Grey and pink

Nok en gang, barn og internett:

Har sett på Brennpunkt «Naken på nett» som gikk 20.4.1010 på NRK i dag og er ikke overrasket over hvor fort det går i den virtuelle verden. Er heller ikke overrasket over foreldre som ikke aner hva poden sin gjør der ute i den virtuelle verden. Det startet med et uskyldig bilde lagt ut på nett av en like uskyldig jente på 14 år. Hun ville bare få tilbakemelding på hvorvidt hun «holder mål» sammenlignet med andre jenter på hennes egen alder. Og respons fikk hun. Hun fikk så masse respons at hun mistet flere år av ungdomstiden sin.

Fortsettes her.

Nytt maleri:

Har begynt på en ny serie maleri/bilder som jeg har kalt «New age» og definerer hvert bilde etter fargeskala/årstid. Bildene vil bli lagt ut for salg på en egen nettbutikk som er i oppstartsfasen pr. dags dato.

Jeg tar gjerne i mot tilbakemeldinger om maleriene og ønsker du å kjøpe et bilde er det bare å sende en e-post eller klikke på overskriften «Nytt maleri» så kommer du til direkte til kommentarboksen.

Klikk gjerne på linken her for å se andre malerier.

Bildet nedefor hører til en ny serie jeg kalt New age og har gitt maleriet «Autumn»

New age - autumn (60x80 cm)

Nytt innhold:

Gladbloggen har vært oppegående i snart et halvt år nå og jeg ønsker å sette fokus på litt mer hverdagslige temaer, temaer som kankje ikke er fullt så «glade» eller morsomme men som kan være til nyttefor noen. Det er en realitet at svært mange, spesielt unge mennesker mangler kontroll eller oversikt over egen økonomi.

Det er mange barnefamilier, enslige og par som rett og slett ikke får pengene til å strekke til. Mange sliter og lenge før neste lønning kommer er de blakke. De aner ikke hva de har i utgifter eller hvor pengene tar veien.

Økonomi og gjeldsrådgivning vil derfor være et naturlig tema å belyse.
Mellommenneskelige relasjoner, nærhet og familie vil være et annet tema.
Arbeidsglede eller mangel på arbeidsglede kan også være nyttig å finne mer ut av.

I mellomtiden ønsker jeg innspill fra Dere lesere om tema eller bidrag å belyse og hvordan vi sammen kan gjøre hverdagen litt lettere for de mange rundt om i dette ganske land som sliter, det være seg økonomi, sorg eller lykke og glede.

Har Du opplevd noe som har gjort hverdagen din lettere og ønsker å dele erfaringen med andre lesere av Gladbloggen send en mail til:

mette@gladbloggen.org
(Du behøver ikke oppgi navn, alt blir anonymt uansett)

Ha en flott dag!

Konfirmasjon, en tradisjon uten sidestykke:

Det er i disse dager at hesblesende foreldre går mann av hus for å tilrettelegge og forberede «den største dagen» i sitt barns liv.

Ungdommen må ubønnhørlig

Konfirmasjon

pine seg gjennom x-antall deltakelser i kirkelige gudstjenester eller andre kirkelige sammenkomster for å klare opptakskravene for konfirmasjonen. Foreldre må stå opp grytidlig søndagsmorgenen for å kjøre poden hit og dit i konfirmasjonsøyemed.

Fortsettes her.

Suksess terte:

Du trenger:
* 4 stk eggehvite

Suksess terte


* 150 g melis
* 150 g hasselnøtter eller mandler
* 4 stk eggeplomme
* 1 dl kremfløte
* 125 g sukker
* 1 ts vaniljesukker
* 150 g smør
* Flytende sjokolade (på flaske) Event.hakkede pistasjenøtter

Gjør slik:
1. Bland melis og malte mandler/nøtter. Vend forsiktig inn stivpiskede eggehviter. Fyll røren i en form, 24 cm i diameter, og stek ved 160 °C i 30-35 minutter. Avkjøl bunnen.

2. Rør sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker. Varm det opp over svak eller middels varme til kremen tykner. Avkjøl kremen og rør inn mykt smør. Sett kremen kaldt til den stivner.

3. Legg bunnen på et serveringsfat og bre over kremen. Pynt med sjokoladesaus, gjerne den som stivner på flaske og event. hakkede pistasjenøtter.

Velbekomme!

gladbloggen.org on Facebook
Arbeidsliv:
Diverse ting og tang:
Diverse:
Hår:
Hud og kroppspleie:
Informasjon:
Klær og mote:
Ledige stillinger:
Musikk:
Nyheter:
Økonomi:
Bøker jeg leser:

Planned books:

Current books:

  • Kvinnen i buret

    Kvinnen i buret by Jussi Adler-Olsen

Recent books:

View full Library

Glameldinger: