Hva har skjedd?
april 2010
M T O T F L S
« mar   mai »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Siste kommentarer
Overrask din kjære:
Nye klær?
Statistikk:
Bloggurat
Søk:

Archive for april, 2010

Gjærbakst:

Å bake gjærbakst er for mange en kunst. Men det trenger ikke være så vanskelig. For å lykkes med brød, boller og annen gjærbakst er det veldig viktig med riktig temperatur i væsken som haes i melblandingen. Hvis du har som en tommelfingerregel å ha væsken litt varmere enn normalt «lunkent» (det kan man nemlig tillate seg når man bruker tørrgjær) og at melet ikke er for kaldt, helst romtemperatur, da må du bare lykkes.

Det er også veldig viktig å kna deigen godt. Når jeg for eksempel baker bestemors grove brød har knar jeg deigen godt med mel til den slipper bordflaten. Den skal være akkurat så smidig at den ikke henger seg fast.Fransk steinbrød

Her er en fremgangsmåte jeg liker best:

1) Ha mel og gjær, salt og event. linfrø og solsikkekjerner i en bakebolle, bland godt. Ha i temperert væske ispedd med matolje eller solsikkeolje. Bland godt.

2) Elt eller kna godt, enten i eltemaskin eller for hånd. Jeg liker best å kna deigen for hånd. Det er noe eget med å stå over kjøkkenbenken med klissete fingrer og drømme seg bort.

3) Ha deigen tilbake i bakebollen og dekk med plast og et kjøkkenhåndkle. Heves på et lunt sted, i ca. 50 min. Kanskje foran varmepumpa?

4) Slå deigen opp på bordet og del opp i ønsket mengde og størrelse. Husk at brødet skal etterheves til dobbel størrelse.

5) Ha emnene på bakeplate og etterhev. Jeg pleier å ha bakeplata på komfyren. Når jeg slår på ønsket temperatur blir ovnen varm utvendig også og da heves brødene godt.

6) Stekes i 45-50 minutter. Jeg er glad i litt harde skorper og steker derfor alltid i 1 time.

7) Ta brødene ut og hvelv de på et bakerist. Ikke ha hånkle over, med mindre du ønsker myke skorper. La de kjølne helt før du pakker brødene i plastpose.

Dette franske steinbrødet har jeg i dette tifelle jukset litt med. Det er rett og slett en pakke ferdigmelblanding, som heter, nettopp: Fransk steinbrød.

Lag brødet etter anvisning på pakken, husk å heve og etterheve!

Oppskrift på bestemors herlig brød kommer etterhvert.

Velbekomme!

gladbloggen.org on Facebook
Arbeidsliv:
Diverse ting og tang:
Diverse:
Hår:
Hud og kroppspleie:
Informasjon:
Klær og mote:
Ledige stillinger:
Musikk:
Nyheter:
Økonomi:
Bøker jeg leser:

Planned books:

Current books:

  • Kvinnen i buret

    Kvinnen i buret by Jussi Adler-Olsen

Recent books:

View full Library

Glameldinger: