Hva har skjedd?
februar 2010
M T O T F L S
« jan   mar »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Siste kommentarer
Overrask din kjære:
Nye klær?
Statistikk:
Bloggurat
Søk:

Archive for februar, 2010

Nytt innlegg under mote, sminke og velvære:

Ny mascara: Hvis du ikke har prøvd den nye mascaraen fra Max Factor så løp og kjøp. Mascaraen heter Lash Extension Effect. Har egentlig aldri

Max Factor`s Lash extension effect


trodd på reklame og den slags påvirkning men må bare bøye meg i støvet og innrømme at den nye mascaraen fra Max Factor er vidunderlig. Den holder hva den lover og vel så det. Børsten kan imidlertid være annerledes enn hva du er vant til, den er tynn og lang. Men når du først har fått taket på den går det som en drøm. Vippene blir faktisk lengre og mye mer definert enn vanlige mascaraer. Bruk en vippetang på vippene først så ser du forskjellen.
Les resten her.

Sko, klær og litt til:

Har laget en ny side som vil inneholde mote, sminke og annet stæsj vi kvinner elsker. Siden har jeg derfor kalt: mote, sminke og velvære. Du finner siden ved å klikke på linken til venstre i menyen eller her.

Dagens:

Dagens middag er: Ostegratinerte tortillas med tacofyll, tacoskjell og salat. Se oppskrift her.

Tyskertøsa Anna:

Jeg jobber med en roman-serie og tanken bak prosjektet er at historien jeg vil fortelle skal omhandle hele 6 bind. Historien er ekte og så langt det er mulig vil framstillingen være så lik virkeligheten som mulig. Det er likevel tomme hull i historien og slikt sett vil det derfor være noe oppdiktet. I delene som omhandler 2.verdenskrig og Nord-Norge har jeg hatt research på internett og faktaopplysninger fra bøker.

Dette er en historie til ettertanke og på mange måter en reise i hvordan det var å vokse opp under harde kår, som tyskertøs og ikke minst, som "tyskerunge" og etterkommer av Tsjekkiske aner.

Jeg tenker i så måte ikke så ulikt Karl-Ove Knausgård og hans selvbiofgrafi "Min kamp" og kan bøkene hans leses av 50.000 mennesker, vel så er det ikke umulig at min historie vil engasjere iallefall noen av Dere her ute.

Jeg er imidlertid ikke sikker på om det er riktig av meg å dele boken, så langt, her på Gladbloggen. Jeg velger i første omgang å dele med Dere de to første kapitlene.

God lesning!

Du kan lese historien her.

Bacalao:

Har lagt inn en herlig og velsmakende oppskrift på Bacalao her

Retten er enkel og uten oliven, som jeg personlig ikke har sansen for. Tror også de fleste, om de liker Bacalao vel og merke, vil like denne retten. Den har en herlig aroma og masse smak.

«Min kamp»:

Uff, sliter ennå med å komme i gang med et innlegg om "Min kamp" av K.O. Knausgård....forstår ikke dette, det er nesten som å stange hodet i veggen, hverdagen er så grå og kjedelig, alt er et kjas og mas og jeg finner ikke tid til å skrive..alt er liksom en kamp. Og jeg kjemper ennå.

Nå har ikke jeg fått lest bøkene hans ennå, men artiklene i VG og Dagbladet har ikke gått meg hus forbi, ei heller debatten i andre fora for den saks skyld og artikkelen kommer nok, etter "Min kamp" om skrivesperren. Kanskje jeg bare skulle ta en telefon til forfatteren og spørre hvordan han løste sperren?

Biff med shampignonstuing:

Man kan faktisk bli ganske lei av biff, entrecotè og alskens kjøtt. Det er da kunsten om deilig tilbehør kommer inn. Har en veldig god oppskrift på shampignonstuing som inneholder både bacon og mais, pepper og godt smør.
Se oppskriften her:

Under siden Oppskrifter har jeg lagt inn en ny link om fisk. Jeg er veldig glad i fisk og det er utrolig mye man kan gjøre av fisk og godt tilbehør.

Blogglisten

«Min kamp»:

Jeg forbereder et innlegg om Karl Ove Knausgård`s «Min kamp», må bare kjempe meg gjennom de første setningene………………..

Dikt:

Under linken Dikt kan Du lese diktet «Begjær«.

Har Du et dikt Du har lyst å framvise her på Gladbloggen er du hjertelig velkommen til å legge igjen en beskjed til meg så ordner vi dette.

Vil Du være gjesteskribent?

Brenner du for et spesielt tema eller har du sterke meninger? Jeg ønsker å invitere Deg som gjesteskribent her på "Gladbloggen". Du skriver et innlegg, mailer det til meg og jeg publiserer det her på "Gladbloggen".

Du kan skrive om akkurat hva Du vil og det beste av alt, det er ingen som hverken kritiserer eller stiller seg til doms over dine meninger. Her på "Gladbloggen" har vi heldigvis ytringsfrihet, likeverd og humor med en snert ironi. Innlegget behøver ikke være langt, det kan være alvorlig, det kan være et dikt, en morsom historie eller rett og slett bare en tanke Du ønsker å dele med de andre medlemmene.

Jeg ønsker å skape en livskraftig "blogg" som ikke drukner men overlever blandt alle bloggene her ute i cyberspace. Så derfor, legg igjen en kommentar under et innlegg så tar jeg kontakt med deg.

Ha en herlig kveld, med eller uten "Gladbloggen"!

Morsdag og Valentines i dag:

I dag er dagen for varme og kjærlighet. Det er morsdag og Valentines i dag, 2. helgen i februar, og i år faller altså Valentines på samme dag da Valentines alltid er den 14.februar. Les mer om dette her .

Hva kan Du gjøre her på Gladbloggen?

På gladbloggen.org er det mulighet for å legge igjen en commentar til innlegget du ønsker å kommentere.

Kommentarer

Kommentarer

Det gjøres ved å klikke på linken «No comments» nederst under hvert innlegg. Du får opp en boks hvor du kan skrive inn meldingen din. Jeg får en melding i mitt administratorfelt om besøket ditt og kan svare enten direkte til deg eller via e-post om du legger igjen e-postadressa di.

Du kan også

Direkte melding

Direkte melding

legge igjen en direkte beskjed under «Direkte melding» helt til høyre, bla deg nedover med musa. Er jeg til stede vil jeg svare deg direkte der, altså vi kan chatte i sanntid. Husk da på at dette også er synlig for allmenheten. Jeg har mulighet til å slette innlegg i chat-vinduet.

Det er også mulig å sende meg en e-post. Legg igjen en kommentar og du får oppgitt e-postadressen min.

Æ kainn flire, kainn du?

Å kunne flire eller le av noe morsomt og artig er ikke gitt alle og enhver.

erogene soner

erogene soner

Vi er alle født som den personen "man er". Vel, det er lett gjemme seg bak den tesen. Noen sier for eksempel at "jeg er den fødte pessimist", eller "optimist". Det mener jeg er feil. Det er feil fordi da vandrer man gjennom hele livet i den tro at man er "en evig pessimist". "Du blir hva du spiser" heter det. (Forresten bare tull det også).......fortsettes her.

Å miste noen, del II:

Å miste noen, del II:

Jeg har begynt prosessen med å skrive hvordan det var å vokse opp med en bror som på sett og vis var et fryktelig misforstått barn. Hvordan det var å vokse opp som søster, på sidelinjen, maktesløs. Å se han kjempe seg gjennom hverdagen for til slutt å velge livet bort ved å gå å henge seg. 21 år gammel.

Meningen med historien er å bevisstgjøre og motiver andre som har det tøfft eller har opplevd traumatiske hendelser. Familietragedier, mishandling og sykdom er fortsatt tabubelagt og man vil ikke uten videre la andre ta del i dette. Skam og skyldfølelse er stikkord som går igjen hos de utsatte. Nei..dette er ikke hyggelig lesning og jeg burde vel strengt tatt ikke delt dette med hvermansen, fortsettes her.

Se for øvrig også historien om besteforeldre, minner fra en barndom.

kake til morsdag:

Jeg har plassert min blogg i Finnsnesnorske bloggkart!

Bak en Prinsessekake til morsdag! Klikk linken her for oppskrift.

Jeg har plassert min blogg i Trollvikanorske bloggkart!

Motangrep som beste forsvar mot trim og helse:

Jeg har plassert min blogg i Nordvågennorske bloggkart!

I mitt forrige innlegg skrev jeg om norske barn, overvekt og for lite aktivitet. Som en motpol til innlegget vil jeg i stedet fokusere på trim, god helse og sylfidiske kropper. Og familier.

I en norsk avis finner vi følgende innlegg: "En av tre bruker trenigsstudio". Merkelig, siden vi blir feitere og feitere. Det er noe som heter at man kan spare seg til fant, mon tro om det samme utsagnet kan snus litt på: Man kan slanke seg til tjukkas. Nei, fra spøk til alvor. Vi nordmenn elsker treningsstudio, vi elsker lukten av svette og sure joggesko. Fordi det er sunt.
Vi bruker mer og mer tid i trenigsstudio og hver tredje nordmann er på slanker`n. til enhver tid.

Vi løper og trimmer, sykler og spinner, midjemål opp og midjemål inn, alt mens vi svetter ut sjokoladebar av musli og fullkornsbrød uten hvetemel. Og skyller ned med vann. Vann. Etter min mening er ikke vann godt en gang. Vann er ikke egnet til noe annet enn å slukke tørsten, en veldig varm sommerdag. Selv om jeg personlig foretrekker en kald øl.

Barna våre blir flasket opp med vann og kufòr. Salat til middag, salat til kvelds. Det er pastasalat, kyllingsalat, skinkesalat, vegetarsalat, salat til biff og salat til fisk. Ja, man kan sågar sprite opp Grandisen med en "frisk salat", og med ett har man en herlig sunn middag!

Mc Donalds og Burger King reklamerer for Chicken burger og Fedon burger. Vi nordmenn kjenner vel alle uttrykket: "En Big Mac og en Coca Cola Light"?
En annen ting er de små nesten usynlige boxene med deilig dressing av slaget rømme, remulade eller Bernaise saus som står der ved siden av kassen hvor man betaler for maten og som på en mystisk måte nesten uten unntak havner på spisebrettet?

Jeg er også veldig glad i salat, og det beste med salaten er Fetaosten, rømmedressingen og hvitløksbrødet!

Jeg liker også veldig godt å gå meg en tur. Hver dag. Henter jeg posten.

Å trene er Nordmenn`s store trendfritidsbeskjeftigelse. Og vi elsker å la andre få vite at vi er "friske", "sunne" og "har et sunt legeme". Det deler vi gjerne i bøtter og spann med kreti og pleti på Facebook, Twitter og andre sosiale nettmedier og foraer.

Det dukker hele tiden opp nye trender, enten det handler om helse, mote, mat, interiør og i det hele tatt, trender om alt. Det blogges om skjønnhet, hud, og kropp. Vi nærmest bugner i kropper, det være seg på nett eller i ukeblader. Og mat. Vi kokkelerer og lager trendy mat. Og løper på helsestudio etterpå. Spis seg slank! roper mot meg uansett hvor jeg snur meg. Det være seg i kassa på matbutikken eller på venterommet inn til legen. Vi kan fråtse i feit mat, proteinrik mat, biff og ...............

Jeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat.

Overvektige barn og tidsklemma:

Har lyst å filosofere over et av dagens nyhetsoppslag på tv 2 i dag. Norske barn er overvektige, ja sågar mange sliter med fedme også.
Det første som slår meg er selvfølgelig kosthold og aktivitet. Eller mangel på det.
La oss se på et barn og hva som skjer i oppveksten sett i lys av kosthold og aktivitet. Nå er ikke jeg noen ekspert på hverken kosthold eller trim og helse og kan derfor bare snakke av egne erfaringer gjort opp i gjennom årene som mor og forelder til egne barn.

Fra de er baby læres barnet opp til å like nye smaker, det være seg desserter med aprikos smak og banansmak. Det er grøt i alle varianter og smaktilsetninger. Akkurat det siste er vel ment og kjærkomment for små ganer som må spise det de er prisgitt av foreldrene. At grøt er sundt er vi vel alle enige om.

Fortsettes her.

Ha en herlig vinterdag, med eller uten aktivitet!

«Du må være sterk»

"Du må være sterk, hender det folk sier til meg.
Og jeg tenker på alt som har hendt, kanskje jeg er sterk.
Ja, det stemmer vel. Jeg er sterk, jeg.
Sterke mennesker bøyes ikke, de brekker og brister"
(Ukjent forfatter)

«Vi kan ikkje eige kvarandre»

Vi kan ikkje eige kvarandre
tusen dikt har fortalt oss
at vi ikkje kan eige kvarandre,
men vi kan låne kvarandre
og gløyme levere tilbake”

Arne Ruset

Sveler:

Under linken oppskrifter, kaker og gjærbakst har jeg oppskrift av nydelige sveler. Trodde ferger snart var over og ut i dette ganske land men det er de nok ikke. Sveler er selvskreven «fergemat» på Mørekysten og smaker himmelsk til kaffien.

gladbloggen.org on Facebook
Arbeidsliv:
Diverse ting og tang:
Diverse:
Hår:
Hud og kroppspleie:
Informasjon:
Klær og mote:
Ledige stillinger:
Musikk:
Nyheter:
Økonomi:
Bøker jeg leser:

Planned books:

Current books:

  • Kvinnen i buret

    Kvinnen i buret by Jussi Adler-Olsen

Recent books:

View full Library

Glameldinger: