Hva har skjedd?
januar 2010
M T O T F L S
« des   feb »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Siste kommentarer
Overrask din kjære:
Nye klær?
Statistikk:
Bloggurat
Søk:

Archive for januar, 2010

Lammegryte:

Her finner du resten av oppskriften.

Vitser:

Under linken skriblerier-vitser har jeg samlet et knippe vitser og historier fra nord-norge.

Biff Shop Suey:

4 pers.
Marinade til biffkjøttet:
4 ss Soya saus
1 ss brunt sukker
1 ss Sherry, eller kinesisk risvin (prøv deg fram med litt svak eddik om du ikke har noen av delene)
Ha halvparten av marinaden i en brødpose sammen med ca. 500 gr. biffkjøtt. Mariner ei god stund, helst et døgn. Har aldri tid til det selv.

Biff Chop Suey

Biff Chop Suey

Les resten av oppskriften her.

Facebook, et hjem for meg, et hjem for deg:

Vil skrive litt om Facebook, eller "fjesboka" som mange sier. Jeg har for øvrig aldri likt ordet "fjesboka". Det klinger liksom ikke helt i mine ører. Kan jo like godt si "ansiktsbok" som er ennå verre. Da får jeg plutselig assosiasjoner til en eller annen ansiktsmaske, forstå det den som kan.

Men tilbake til Facebook. Facebook klinger liksom helt naturlig. Hvorfor? Jo, fordi det for det første er et amerikansk ord og alt som klinger amerikansk har jeg av en eller annen grunn lettere å akseptere enn om det samme ordet er oversatt til norsk. For det andre er det mer et begrep enn et ord. Det er et trendy ord omgjort til et like trendy fenomen som alle sammen i hele verden forstår.

Snakker ikke om for eksempel Milk, som jo er melk. Det er korrekt oversatt og skal hete melk. Milk og melk er jo også ganske likt og da asossierer man også det til å være en regel, milk er melk. Lik snow er snø. Eller cold som er kald. Merkelig dette med ord.

Facebook 22.01.10

Facebook 22.01.10

..........

Les mer om Facebook her.

Herlig middagsmat eller som kveldskos:

Fylt kyllingfilèt med karri og kokossaus:

Jeg fylte kyllingfilèetene med ridderost fordi jeg syns det blir en mer markant smak. Forøvrig bruker jeg ridderost til biffen også. Istedefor sukkererter kan du bruke erter fra frysepose eller hermetiske erter. Man kan også bare rett og slett bruke en pakke ferdig frosne grønnsaker. Har du ikke karripasta vær raus med karri, paprikakrydder og chilikrydder. I tillegg hadde jeg flust med hvitost som garnityr på kyllingfilèetene. Dropp frisk timian, det finnes ikke i min butikk uansett. Bruk heller annet godt urtekrydder.

Fylt kyllingfilèt med karri og kokossaus

Fylt kyllingfilèt med karri og kokossaus


Ingredienser:
4 porsjoner
4 stk. kyllingfilet
4 skiver brie
8 skiver bacon
4 stilker frisk timian
Salt og kvernet pepper

Tilbehør:
1 pose knaskerøtter
1 pk. sukkererter
1 stk. rødløk
1/2 ss rød karripasta
smør/olje til steking
5 dl kokosmelk
Smak til med salt, kvernet pepper og sitronsaft
1 dl frisk koriander

Tilberedning:
Sett ovnen på 180º C. Skjær et snitt i hver kyllingfilet og fyll lommen med en skive brie og en kvist frisk timian. Ha på salt og pepper. Surr et par skiver bacon rundt hver filet. Stek dem litt på hver side i en middels varm stekepanne tilsatt smør eller olje, bare til filetene er pent brune. Legg dem over i en ildfast form og stek videre i ovnen i 10-15 minutter. Skrell gulrøttene og del dem i to. Skjær løken i ringer. Fres gulrøtter, løk og karripasta i litt smør og olje. Tilsett kokosmelk la det koke i noen minutter til gulrøttene er møre. Ha i sukkererter de siste par minuttene. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Vend inn hakket koriander like før servering. Del hver kyllingfilet i to på skrå – evt. i skiver på skrå – og server med sukkererter og gulrøtter i karri-/kokossaus. Brød fylt med feta, paprika og oliven smaker godt til.

Jeg serverte jasminris og hvitløksbrød til retten.

Jante loven vs Anti Jante loven:

Jeg har lyst å starte det nye året med Janteloven. Janteloven råder fortsatt i beste velgående og jeg syns det er en fin start på det nye året å begynne med noen gode råd om hvordan det ikke skal være. Har oppdaget at Facebook er et glimrende fora når man skal mobbe noen. Brorparten av oss godt voksne holder oss for god til å mobbe men har opplevd å lese hjerteskjærende innlegg av ungdom som mobber andre ungdommer på FB.

Fra Wikipedia finner vi følgende informasjon om Janteloven: Janteloven er en tekst, ikke offisielt en lov, som ble forfattet av Aksel Sandemose i 1933, og ble først presentert i verket En flyktning krysser sitt spor. Denne teksten gir et godt bilde av «menneskenes iboende ondskap og evne til å trykke hverandre ned», som Sandemose mente var medfødt.

Les mer om Janteloven her.

Velkommen til 2010!

Vi skriver 2010 nå og mange har kanskje et eller annet nytt års forsett? I år skal jeg slutte å røyke, jeg skal slanke meg, jeg skal bruke mindre penger, jeg skal….jeg skal….

Det er vel og bra med et nytt års forsett, for all del. Jeg ser faktisk opp til de som klarer å følge opp det de lover seg selv. Jeg ser opp til alle dere som holder hva dere lover. Som klarer å gjennomføre de målene dere har satt dere.

Jeg klarer det ikke. Jeg har aldri klart å følge opp hva jeg selv har lovet meg på nyttårsaften. Derfor sluttet jeg med det fenomenet for mange år siden.

Kanskje har man for store forventninger til seg selv. Kanskje er løftene mange gir seg selv for store, for uoppnåelige?
Kanskje er det på tide å senke kravene man har til seg selv? Kanskje må man heller begynne med små kortsiktige mål. De fleste av oss har egentlig alt vi trenger av materielle ting. Vi har alt som skal til for å leve et godt liv. Jeg skrev de fleste av oss, for det er mange der ute som ikke har det de trenger for å leve et godt og etter «normen» et fullverdig liv. Det er mange som har kroniske smerter de må leve med til daglig. Men felles for oss alle, om vi er syke eller ikke, er at vi kan gjøre noe aktivt selv. Mitt nyttårsforsett blir, slik jeg ser det, små i den store sammenhengen. Det jeg imidlertid vet at jeg kan klare er å bli et bedre menneske. Så tenker du, ja, men jeg er jo et godt menneske. Jo, men vi kan alltid bli bedre.

La oss starte med oppriktighet. I år skal jeg være et oppriktig menneske. Å være et oppriktig menneske er å være tro mot seg selv. Å stå for det man tror på. Å være oppriktig i tanker, ord og gjerninger kan høres enkelt ut. Men det er det ikke. Bare prøv selv. Hvis det eneste nyttårsforsettet ditt er å være et oppriktig menneske, lev opp til det! Vær til stede i ditt eget liv. Vis de du er glad i at du er til stede i deres liv. Stå for dine meninger og valgene du tar. Tenk igjennom om hva som er riktig og ikke riktig. Bli et medmenneske og ikke en som bare er i mengden. Ring ofte til din gamle mor eller far. Vær tilstede i telefonsamtalen. Si Hei! til kassadamen i butikken. Hent posten for gamle Olsen, besøk oldemor på sykehjemmet litt oftere. Det handler like mye om å ta seg tid. Det handler om å ta seg tid til å se utenfor det "glasshuset" mange av oss lever i. Dette rare huset vi elsker å innrede med vakre gardiner, nytt sengetøy og flotte glassvaser eller "Black Design". Alt som er utenfor dette huset angår liksom ikke meg. Jeg har det fint som jeg har det, tenker vi. I år skal vi bli ferdige med garasjen, sier vi. Eller tilbygget på hytta som vi begynte på i fjor. Eller stua som skal pusses opp. Jeg sier ikke at vi ikke skal ha det godt, vi som lever i et av verdens rikeste land. Klart vi skal ha det godt og ha det komfortabelt. Men er vi nødt å henge på den uendelige "kjøpefesten" som til enhver tid er tilstede i hverdagen? Må jeg bytte ut den gamle campingvogna bare fordi naboen har en ny, større og bedre? Må jeg ha en større garasje enn naboen? Må jeg...hele tiden bare fordi alle andre har eller gjør? Men hvis jeg kan si med hånden på hjertet at ja, vi trenger en ny campingvogn fordi familien vår er blitt større, økonomien vår klarer dette og vi gjør det fordi VI ønsker dette, vel da kan jeg bare ønske til lykke med ny vogn.

Det er dette jeg mener med å være et oppriktig menneske. Å ta oppriktige valg handler om å stå for de handlingene man gjør og stå for egne meninger.

Godt nyttårsforsett!

gladbloggen.org on Facebook
Arbeidsliv:
Diverse ting og tang:
Diverse:
Hår:
Hud og kroppspleie:
Informasjon:
Klær og mote:
Ledige stillinger:
Musikk:
Nyheter:
Økonomi:
Bøker jeg leser:

Planned books:

Current books:

  • Kvinnen i buret

    Kvinnen i buret by Jussi Adler-Olsen

Recent books:

View full Library

Glameldinger: