Hva har skjedd?
november 2009
M T O T F L S
« okt   des »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Siste kommentarer
Overrask din kjære:
Nye klær?
Statistikk:
Bloggurat
Søk:

Archive for november, 2009

Provoserende:

Jeg har tydeligvis klart å provosere med innlegget om menn og nettdating. Jeg skrev tydelig og klart at jeg IKKE tar alle over en kam. Jeg skrev også at det finnes nyanser. Denne artikkelen tar ikke for seg jenter som selv oppsøker eldre menn.

Kanskje kommer det en artikkel som tar for seg nettopp det at unge jenter selv oppsøker eldre menn. Jeg har ikke vært i kontakt med slike jenter og har derfor ikke belegg for å skrive en slik artikkel på nåværende tidspunkt.

Når unge jenter selv oppsøker eldre menn burde begge involverte kjenne sin besøkelsestid. Jeg går sterkt ut i fra at det ikke er like lett for et barn å se hvor skadelig det er å begi seg ut på et slikt møte. Derimot burde den voksne, enten det er en mann eller kvinne, ha bedre vett og takke nei til en slik forespørsel. Iallefall hvor det ene og alene er pengene som styrer en slik kontakt.

Kan heller ikke forstå at det å ha sterke meninger om dette temaet skal gi meg stempelet «Rødstrømpe», hva nå dette begrepet betyr anno 2009.

Tenn et lys:

TENN LYS (Tekst:Eivind Scheie)

Et lys skal brenne for denne lille jord.
Den blanke himmelstjerne, der vi og alle bor.
Må alle dele håpet så gode ting kan skje.
Må jord og himmel møtes. Et lys er tent for det.

To lys skal skinne for kjærlighet og tro,
for dem som viser omsorg og alltid bygger bro.
Må fanger få sin frihet og flyktninger et hjem.
Tenn lys for dem som gråter og dem som trøster dem.

Tre lys skal flamme for alle som må sloss.
For rettferd og for frihet. De trenger hjelp av oss.
Må ingen miste motet før alle folk er ett.
Tenn lys for dem som kjemper for frihet og for rett.

Nå stråler alle de fire lys for ham
som elsker alt som lever, hver løve og hvert lam.
Tenn lys for himmelkongen som gjeterflokken så.
Nå møtes jord og himmel i barnet lagt på strå.

Om å skrive:

Jeg har gått å fundert på hvilke form, innhold og hvordan jeg vil at bloggen min skal fremstå for deg som leser. Har ennå ikke landet på den rette «hylla» for å si det slik. Jeg hadde sikkert trukket langt flere leser ved å skrive en dagbok à la «Bridget Jones», skrive om helt personlige ting om det som skjer i hverdagen. Det er imidlertid et bevisst valg jeg har gjort når jeg velger å ikke skrive i en slik form. Det er likevel ikke til å komme i fra at skal bloggen min virke troverdig, ekte og appelere til deg som leser så må jeg trekke slutninger fra egne erfaringer og således vil det alltid komme fram personlige meninger, synspunkter og opplevelser.

Å være samfunnskritisk på en positiv måte er heller ingen enkel oppgave. Det er en utfordring å skrive artikler som skal fenge leseren og samtidig ha relevans i det aktuelle temaet. Likeledes er det jo slik at vi mennesker liker å lese om det som vi kan kjenne oss igjen i og jeg ønsker derfor tilbakemeldinger på temaer som opptar DEG. Hva er det DU ønsker at jeg skal skrive om, det være seg samfunnsaktuelle ting, personlige erfaringer eller morsomme ting.

Det finnes alltid nyanser, grå dager og lyse dager. Vi mennesker er sammensatt og mange syns det er befriende å lese om ting som kan få de til å drømme seg vekk for en stund. Det er også hensikten med Gladbloggen. At du som leser skal kunne få en pause der og da, kanskje trekke på smilebåndet eller nikke et ja, det er så sant som det er skrevet. For å få en levende blogg trenger jeg derfor tilbakemeldinger, noe vi alle mennekser gjør, enten vi skriver blogg eller er i samhandling med andre mennesker.

Ha en fin adventstid!

Julenatt i New York:

Har lagt inn teksten av versjon to av «Julekveld i skogen», som heter «Julenatt i New York».

Teksten er skrevet av Atle Nielsen, sønn til Otto Nielsen, som laget melod til orginalen. Verdt å se på nå i den herlige førjulstiden.

Julebakst:

På oppskriftsiden har jeg lagt inn oppskrifter på litt julebakst. Lefser fra Nordvågen, kokosmakroner og berlinerboller. Eplekaken er saftig og god. Den kan fylles med mandler eller nøtter om du vil.
Jeg vil også legge inn oppskrift på sveler. Svelene er virkelig noe av de beste jeg har laget og har fått veldig mye ros for de.

Har også en fantastisk herlig oppskrift på STORE amerikanske muffinser.. Muffinsene kan du fylle med akkurat hva du vil. Se oppskriften.

God julebakst!

Juleforberedelser:

Under linken fadderbarn har jeg skrevet om mitt eget fadderbarn og hva det gir meg ved å være fadder for et barn langt, langt vekk et sted i Paraguay.

jul

jul

Hver jul er spesiell for meg. Slik jeg skrev i innlegget fadderbarn er det å ha et fadderbarn både givende og noe som får meg til å bli ydmyk. Spesielt i vårt lands rikdom og overflod. Vi har nok av det meste, deilig mat, masse lys, gir gaver til hverandre, den ene dyrere enn den andre. Alle skal vi kappes om å gi noe som er litt bedre enn hva vi fikk i fjor. Sånn for å vise vår takknemlighet men mest av alt handler det om å vise status. Tror jeg.

Jeg har ikke så mye å stresse med, nå sånn i førjulstiden. Det handler mest om at jeg har meldt meg selv ut av kjøpegaloppen. Jeg nekter å være med på stress og kjøp av unødvendige ting og tang til mennesker som allerede har skapene fyllt opp til randen.

Men, det jeg imidlertid gjør hvert år til jul, er å kjøpe en liten oppmerksomhet til mitt fadder barn. I år ble det en fin rosa liten veske, rosa pengepung og et rødt hvitprikket hodeskjerf (som for røvrig passer perfekt til den røde og sort prikkete kjolen jeg ga til henne i fjor og som hun passer også i år, da hun er liten av vekst). Ved siden av pakken har har jeg satt sammen en boks med utstyr til å lage egne smykker, da jeg vet at hun er veldig kreativ og liker å bruke hendene. Esken inneholdt altså ting fra mitt eget smykkeverksted, med perler, tråd og masse andre fine smykkesaker. Det handler ikke alltid om gavens størrelse eller pris. Om det er nytt eller gammelt. En jul ga jeg henne de avlagte barbiedukkene etter jentene mine. En svær pakke ble det. Det handler om det å ville gi, med hjertet og oppriktighet. Det handler om at vi ikke trenger verdsette hverandre etter pengepungen. Så la det være at jeg i tillegg til å gi gaver jeg har satt sammen selv også kan legge ved noen fine jenteting, kjøpt i butikk, til hva jeg mener jeg har råd til. La det være at det er min egoisme som blir tilfredsstilt. Det er min egenfølelse som får et glimt av "snill dame" syndromet.

Dette gir meg noe. Det gir meg mye mer enn hva jeg hadde trodd i utgangspunktet, for 4 år siden. Jeg vet for det første at det blir mottatt med stor begeistring og iver. Jeg kan nesten se henne for meg på julaften, når hun får pakke opp gavene. For det andre viser jeg, iallefall for min egen del, at jeg bryr meg. Jeg kjenner meg glad og stolt og syns det er utrolig spennende å følge henne i utviklingen. Hun sender meg bilder av seg selv med håndlagde kort og brev. For meg er dette julaften, hver gang. Jeg vet at hun har det bra. Jeg vet at pengene jeg sender hver måned kommer til henne. Jeg vet at hun får gå på skole, at søsknene hennes, som også bor på SOS Barnehjemmet, også har det bra. Hun får medisiner når hun er syk. Hun har nok mat. Hun får utvikle seg, drive med idrett. Akkurat nå vil hun gjerne begynne på en danseskole. Jeg vil gjerne bidra og vil derfor gi økonomisk støtte. Det kan man nemlig gjøre. De pengene går uavkortet direkte til henne.

Til slutt ønsker jeg alle sammen en fin førjulstid, med eller uten fadderbarn!

Mat og sånt:

Er endelig i gang med å skrive ned mine beste matoppskrifter, enten det er kaker, brød eller middag. Prøver å forenkle oppskriftene og har en policy at vi bruker det vi har i skapet!
Julen nærmer seg med stormskritt og jeg har mange gode lefse-oppskrifter fra «gamle dager». Før i tiden skulle det bakes alle 7 sorter og litt til, lefser var et must og jeg vil derfor presentere gode oppskrifter som stammer hovedsaklig fra «Nesset» og «Vika» i Nordvågen.

I dag har jeg laget Lam Tarkari, en sterk lammegryte fra Nepal som gir deg den beste kulinariske matopplevelsen! Den er enkel å lage og vi bruker det vi har av kjøtt og grønnsaker.

Lam Tarkari

Lam Tarkari


Rettene er prøvd ut og skal være enkle å forstå. Selv far kan koke 🙂

Jeg har en forkjærlighet for sterk mat fra andre land og kulturer men også tradisjonell husmannskost med en vri.

Det finnes mange måter vi kan piffe opp suppeposemiddagene på og som er raske å lage. Kan anbefale den meksikanske tomatsuppen med hvitløksbrød og egg. (Toros World Menus meksikanske tomatsuppe fra Guerrero som fås i dagligvarebutikken). Den er full av krutt!

Jeg er også glad i å bake kaker og vil derfor dele kakeoppskrifter og andre søtnossaker her på Gladbloggen.
Første oppskrift på sjokoladekake er derfor Firkløverkaken. Gosh, den er altfor god og spekket med masse herlig kalorier. We love it!

Velbekomme 🙂

Jeg er fri, jeg er lykkelig, jeg ER!

Bare tuller…..den neste artikkelen skal IKKE handle om julestria…

Jeg har lyst å skrive om det å være seg selv. Nesten slik som Hans Olav Lahlum, en forfatter som, etter den siste bokutgivelsen (Haakon Lie), svever i rampelyset, en umåtelig populær mann i tiden. Han er nok en rivende dyktig historiker og forfatter, ifølge kritikerne. Jeg har desverre ikke fått lest bøkene hans. Mest fordi historie og biografier ikke er min sterkeste sjanger fordype meg i. Ja, så fremst biografien ikke omhandler noen jeg kjenner eller har et forhold til, på en eller annen måte. Lie var nok en stor, klok og kunnskapsrik mann, såpass vet jeg. Men det er liksom alt. (Artikkelen om julestria kommer desverre senere)

Men, Hans Olav Lahlum er en veldig spesiell mann, etter mitt syn. Og hans. Han sier selv på NRK Viggo på lørdag 14.11 at det han gjør ofte har en hensikt. For eksempel tar han ikke trikken hvis han ikke har et bestemt mål. Han løper heller ikke for å bare løpe. Han løper kun hvis han har et bestemt mål. Sted. For å rekke noe. Er det ikke slik med oss alle sammen? Jo, men det er en forskjell. Vi andre løper også for å rekke toget. Men……..kommer mer…

Du grønne glitrende tre god dag……

Den neste artikkelen skal handle om julestria. Det blir en kort artikkel. Sånn personlig sett. Jeg har nemlig veldig lite å stri med i desember. Det vil si, jeg har jo noe å stri med, men det er ikke sånne fysiske ting eller gjøremål. Men, det jeg derimot vil skrive om, er alt stresset, alt det folk bare gjøre, sånn før jul. Eller til jul. Eller, var det til etter jul?

Jul3

Jul3

Følg med, følg med, kjære leser.

Nytt innlegg:

Er du arbeidsledig? Nytt innlegg her.

Jeg har skrevet et innlegg om det å være arbeidsledig. Jeg vil også komme med mer informasjon i hvordan du skal gå fram for å komme tilbake til yrkeslivet. Hvordan en CV bør se ut, hva man skal vektlegge i en jobbsøknad, hvordan man skal presentere seg i et jobbintervju. I det hele tatt, hva jeg selv må gjøre for å få jobben jeg har lyst på!

Nå kan også Jeppe drikke:

Fredrik Skavlan er blitt omtalt som sjefen over alle sjefer som programleder. Baaslands innslag ga programmet hele 2,9 millioner norske og svenske seere. Likeledes var sist fredags Skavlan duket for nok en kjendis` åpenbaring. Ari Behn er deprimert. Han funderer selv på om han har en bipolar lidelse. Men har aldri fått stilt noen diagnose. Endelig. Endelig noen som våger stå fram og vise sitt sanne jeg. Kan Ari stå fram kan jeg også! Nå kan alle, med eller uten diagnose endelig stå fram, uten å føle seg stigmatisert eller «utenfor» normen.

Vi mennesker elsker å lese om andre folks tragedier. Slikt selger. Vi elsker å høre om andre folks liv, feilgrep og tabber.

Men bare til en viss grad. Eller?

Når vi hører at Ari starter dagen med en whisky før lunsj så er det liksom greit. Han er jo ikke en av oss? Eller Kjell-Magne Bondevik`s psykiske knekk for noen år siden. Alle får seg jo en knekk her i livet? Vel så ga Bondevik psykiske lidelser et ansikt. Javisst er det mange som starter dagen med å drikke. Det er bare en hake ved dette. Ari kan drikke så mye han vil uansett på døgnet, uten at det får nevneverdige konsekvenser. Kjell-Magne fikk behandling uten å måtte stå i helsekø. Slik kan vi ramse opp og ned den ene kjendisen etter den andre. De tilhører en elite hvor det er allment gyldig å eksponere seg i offentlig media enten det er for å få mest mulig blest om sin egen person eller bøker de står på trappen for å utgi. Den allmenne menigmann ser på Skavlan, nikker og ler, eller rister på hodet og moraliserer.

Dette var haken.

For, hadde dette vært naboen din eller min, eller hvilken som helst andre i stedsmiljøet ditt så hadde pipen vært en helt annen. Og konsekvensene enda større. Først da er det at vi virkelig bryr oss. For Ari Behn er ikke "oss". Ei heller Kjell-Magne Bondevik. De er personer som vi har fått et mediaskapt forhold til. De er tilhører ikke "grasrot-folket".

Når naboen drikker seg ihjel kan vi velge å bry oss, enten som medmenneske eller av likegyldig nysgjerrighet. Er det barn inne i bildet blir det enda verre. Da bør vi bry oss, som medmenneske. Fordi det er barna som har det vondt. Selv da bryr vi oss ikke, egentlig. Jo, vi snakker, hvisker og tisker, men strekker ikke ut en hånd for å hjelpe. "Bygdetrollet" er det noe som heter. Det er når sladderen har fått et levedyktig grunnlag, enten man vil det bare godt, eller vondt. Jeg tror de fleste menneskene vil det godt. Innerst inne. Det er bare det at vi har så vanskelig for å bry oss. Vi er redde for represalier fra omverden. Redde for å stå fram. Men når de eminente tør stå fram, hvorfor skal ikke jeg det da?

Sånn til slutt, mon tro om naboene til Ari og Märtha noengang har vurdert å melde de til barnevernet? Eller andre, de som mener noe om det meste, for den saks skyld? For her er det åpenbart at ungene er skadelidne? Mener, hadde dette vært hvermansen hadde garantert barnevernet kommet inn i bildet, uoppfordret og undersøkt saken om hvorvidt drikkingen gikk utover barna? For ikke å snakke om bipolar lidelse? Her er det virkelig noe å gripe tak i. For alle og enhver.

Mediaskapt eller ikke.

Jeg har skrevet nytt innlegg her:

Julebordsesong:

Vi skriver november og går inn i den travleste tiden på året. Det er snart jul og julebordsesongen starter opp for fullt om få dager.
I Nordnytt for et par-tre år siden ble en taxisjåfør intervjuet og tema var julebord. Han kommenterte innlegget slik: De verste å kjøre på i julebordsesongen er kvinner i 40 årene med tilhørende menn. Når det er på tide å dra hjem kommer de ravende i gaten, med en sko i hånden, sminken gnidd ut over, og med revna strømpebukser. Og krangler. Og slåss.

Les fortsettelsen her.

Menn og husarbeid:

Vi kvinner vil ha både i pose og sekk. Det er udiskuterbart. Nemlig. Ta for eksempel et gitt tilfelle. Du har et sykt barn og det er din manns tur til å være hjemme med barnet. Jeg er sikker på at før du fyker ut av døra hjemme har han fått en laaaang liste med hva han bør gjøre mens du er på jobb. Om ikke direkte så iallefall indirekte. Det er klesvask, rydding, oppvask, og for all del, middagen skal være på bordet når du ankommer hjemmet utpå ettermiddagen. Har jeg rett? I tillegg skal han også ta seg av et sykt barn.

Hvorfor forventer vi at menn skal kunne «se» alt det som er opplagt og åpenbart?
Les fortsettelsen her.

Tilbakemeldinger:

Jeg tar svært gjerne i mot tilbakemeldinger, ris og ros om hva Du synes om hjemmesiden. Er det noe du ønsker jeg skal skrive om, alt fra dagsaktuelle temaer vi kvinner er opptatt av, og ikke opptatt av, til mer samfunnsaktuelle spørsmål.

Du kan legge igjen en kommentar under hvert tema eller sende meg en mail til: mette@gladbloggen.org

🙂

Veskedilla og litt til:


Jeg har veskedilla. Enkelt og greit. Ja, for ikke å glemme min sære fetish for lange støvletter. Elsker store vesker, små vesker, i alle slags farger. Føler meg ekstra fin hvis vesken matcher kåpe og støvletter. Akkurat nå er jeg på jakt etter røde lange støvletter. Ene og alene fordi jeg har investert i en herlig knallrød stoffjakke, innsvinget i livet med et bredt belte og svinger utover nede. Nesten som «The lady in red» hvis dere husker den kjolen. Ja, jeg må selvsagt ha en knallrød veske………

Les fortsettelsen her.


Hobby:

Nytt innlegg her:


Har du en hobby?

La meg få høre om den! Skriv gjerne i kommentaren eller send meg en mail 🙂

Farsdag:

Det er farsdag i dag. Selv om jeg aldri har hatt sansen for hverken morsdag eller farsdag. Det er ene og alene fordi jeg hater kjøpehysteri og samme hva andre syns så mener jeg at det blir et kjøpepress på slike dager…..

Les fortsettelsen her.


Tema:

Jeg har skrevet en artikkel under barn som jeg håper vil være nyttig.

Neste tema vil være eldre menn som lurer unge jenter/barn til sex via nettchatting.

Jeg ønsker å belyse hvor utbredt nettflørting er og hvordan unge jenter lar seg, ufrivillig, men også uvitende «frivillig», utnytte av eldre menn. Noen gjør det på grunn av penger (og mennene betaler godt, veldig godt) mens andre igjen gjør det for spenningens skyld. Unge jenter helt nede i 11-års alderen som ufrivillig blir dratt inn i sexprat av eldre menn. De opererer gjerne på uskyldige spillesider for barn. Tenåringsjenter som ikke aner konsekvensene og hvordan det kan utarte seg.

chat

Jeg vil også ta for meg hvilke nettsteder dere foreldre bør være oppmerksomme på.

Jeg vil også skrive litt om å ha 1000 jern i ilden.

Å ha en hobby kan anbefales! Jeg har mange kreative sider, for mange av og til. Det aller beste med å ha en hobby er følelsen av å forsvinne langt vekk, tankene surrer om ingenting og man gjør noe avstressende og morsomt.

«Gladbloggen»?

Jeg har valgt å la hjemmesiden min hete Gladbloggen. Mange vil nok riste på hodet og ikke være enige i den tittelen. Navnet tilsier jo at her vil man finne noe som gjør en glad og fornøyd.

Jeg skriver om tildels alvorlige temaer som handler livet og det å være til. Jeg skriver om dagsaktuelle ting som mange vil kjenne seg igjen i, om ting som ikke alltid er så hyggelig og om ting som ER hyggelig. Slik jeg ser det, består livet av både glede og sorg, negative og positive hendelser. Realiteten er ofte en annen enn det man gjerne skulle ønske. Noen dager har man glade dager somme dager er bånn i bøtta. Slik er det bare.

Jeg håper likevel at inntrykket dere lesere sitter igjen med, etter å ha lest artiklene og memoarene, er en ny forståelse, kanskje til og med en ny oppdagelse, ting du selv har fundert på men ikke fått satt ord på.
Slikt sett så vil det føre til noe bra og positivt. Og det som er bra og positivt, vel det blir man glad av, ikke sant?


Lykke er:

En god kopp kaffe å våkne opp med, høstfargene som gjør skogen ekstra vakker, høstsola som skinner på skitne vinduer, lese en god bok i godstolen, drømme seg bort, se x-faktor med familien, se støvet som ligger overalt og glede seg over å være litt lat, nyte en god middag, se framover og ikke tilbake, stearinlys i høstmørket, kjenne seg energisk, være optimist…og mange 1000 andre ting 🙂

Nyt dagen!


gladbloggen.org on Facebook
Arbeidsliv:
Diverse ting og tang:
Diverse:
Hår:
Hud og kroppspleie:
Informasjon:
Klær og mote:
Ledige stillinger:
Musikk:
Nyheter:
Økonomi:
Bøker jeg leser:

Planned books:

Current books:

  • Kvinnen i buret

    Kvinnen i buret by Jussi Adler-Olsen

Recent books:

View full Library

Glameldinger: