Hva har skjedd?
oktober 2009
M T O T F L S
    nov »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Siste kommentarer
Overrask din kjære:
Nye klær?
Statistikk:
Bloggurat
Søk:

Archive for oktober, 2009

Ny dag, 1000 muligheter?

Nå har jeg registrert meg på Bloggurat.

Ikke tilstede

Jeg har vært fraværende på bloggen min i noen dager og for de av dere som er nysgjerrige på hva jeg bedriver tiden med kan jeg bare kort fortelle at jeg har besøk fra Nord-Norge. Det, og utforsking av bloggmuligheter stjeler all min tid, samt skatten min, barnebarnet.

Fødselsdag:

I dag skriver vi 22.oktober og tenkte vi kunne snakke om fødselsdag, for jeg har nemlig fødselsdag i dag. Eller bursdag som vi sier i Finnmark.

Merkelig nok blir jeg fortsatt brydd av å bli gratulert med dagen. Mener, det er vel ikke noe spesielt med denne dagen enn at akkurat jeg ble født? Selv syns jeg det er stas å kjøpe gaver til andre men liker altså ikke selv å bli satt fokus på. Har aldri vært begeistret for mine egne gebursdager men har ikke noe i mot å bake og ordne til andres feiringer. Min bursdag vil jeg ha i fred.   Så får man høre at: «Neida, du trenger da ikke styre for vår del»? Vi stikker bare innom en liten tur.

Jeg vil slippe å ha bursdag for da må man bake kake, nettopp fordi det forventes at det skal være kake på en slik dag. Jeg vil ikke bake kake for da kommer det gjester og gjester betyr husvask, som igjen betyr arbeid.

Vi kjenner vel alle på følelsen av å ikke strekke til? Spesielt vi kvinner har vel en lei tendens til å ville ha stålkontroll på det meste,  men at man av og til kommer til kort?

Må innrømme at jeg tilhører kategorien «Miss Perfect». Ikke utseendemessig, ei heller kroppslig, men i hjemmet og sånt. Vil gjerne framstå som vellykket, presentere et fint hjem, karrierekvinne med full kontroll på det meste. Jeg har i  alle fall alltid likt å tro at jeg er i den kategorien. Fordi det gjør noe med selvfølelsen min ovenfor omverden.  Jeg klarer det meste, altså ER jeg. Jeg vet at jeg ikke er alene om å ha det slik. Vi kvinner, ikke alle, men mange, skal være så forbannede pertentlige. Vi skal vise at vi rekker over det meste i en travel hverdag. Vasker hus hver bidige uke, lager hjemmelaget middag ofte, baker og styrer bare verre. Skifter til og med dekkene på bilen.  Jeg sier ofte til meg selv at det ikke spiller noen rolle om hybelkaninene, eller rettere sagt støvbaillan, fyker omkring og har reinlender i krokene uten at det hjelper noe særlig. Jeg lar meg affisere og vasker i vei. Sier ikke at vi skal gro ned i mainnskjit men det finnes vel en middelvei? Jeg har lett etter den gyldne middelvei i mange år men den glimrer med sitt fravær.For de av oss som har en mann, partner eller samboer kan vel puste lettet ut og fordele arbeidet noenlundet likt? Nope, er du på styr? Mannen eller den andre, vil aldri kunne gjøre tingene akkurat slik jeg forventer at det skal gjøres. Ergo, like greit at jeg bare gjør det selv.

Riktignok er jeg blitt flinkere å ta kaffekoppen og sette meg ned i en stol og bare se ut av vinduet. Men vissheten over alt som skal gjøres svirrer uavbrutt i hodet og dermed smaker ikke kaffen så godt likevel.

Nei, det eneste som har hjulpet for mitt vedkommende er å akseptere at jeg bare er slik. Jeg MÅ rydde å vaske, må bake og styre, jeg må ha kontroll på det meste. Dette er nedarvet i genene mine og slik er det bare.

Tror nok at det jeg sliter meg meg aller mest ut på er likestillingsfenomenet. Jeg hater Rødstrømpene av hele mitt hjerte. Jeg syns det er herlig at mannen skifter dekkene eller hugger ved, så kan jeg bake og vaske. Jeg innrømmer gjerne at jeg ikke er like kraftig og sterk som en mann og vil derfor gjerne slippe de tunge løftene og fysisk tungt arbeid.  Mener også at man skal ha lik lønn for likt arbeid. Derfor kan man like godt holde likestillingsbegrepet utenfor hjemmet.  Det vil alltid være en skjev fordeling hva angår husarbeid og man kan ikke like lett måle et arbeid opp mot et annet. Mener, det er ikke like fysisk tungt å bake en kake som å skifte dekkene. Sånn generelt sett da. Mitt inntrykk er at mannen i dag stiller opp og gjør omtrent like mye som kvinnen i huset. Han tar seg av ungene, vasker klær og ordner opp, baker til og med brød. I tillegg til alt det andre som skal gjøres, enten det er vedlikehold av hus, leiligheten, bilen som må repareres, vedhogst osv.  Kan ikke mannen bare få være Mann? Og vi kvinner Kvinner? bli satt pris på for de egenskapene man har og gjør, uansett kjønn? La oss føle at vi er kvinner, litt sårbare og hjelpeløse og som trenger en sterk mann? Da slipper iallefall  jeg den konstante dårlige samvittigheten med å skulle rekke til overalt. Da vet jeg hva mine oppgaver er og hva min partners oppgave er. Og mest av alt, jeg slipper  å ha likestillingssyndromet hengende over meg som en tung sky. Jeg kan trygt lene meg tilbake uten å få  kommentarer fra omverden om hvordan arbeidsfordelingen bør være i hjemmet.  Jeg vil være en kvinne, se ut som en kvinne, gå i skjørt og føle meg vakker, og ha en Mann som oppfører seg som en Mann, gjør de fysiske tunge jobbene, en som ikke forventer at kvinnen skal være tilgriset med olje og dritt, bare fordi vi må opprettholde likestillingsfenomenet. Men vi kan godt lage middag sammen i ny eller ne.

Plutselig smaker kaffen likevel, bare jeg får vasket og ryddet før lørdagen, samt bakt en kake eller to.

Ha en strålende dag!

Bloggarbeid:

I dag har jeg stort sett bare jobbet med annonse aktivitet. Når man ikke kan html skript eller i det minste vet hvor man skal putte de forskjellige kommandoene kan det fort bli frustrasjon og irritasjon. Jeg klarte omsider å bli verifisert og har nå linket nettsiden min opp mot en annonseformidler. Jippi. Ikke verst og føler meg rimelig stolt over å ha klart bragden. Jeg er verifisert og kan nå begynne å «lage» annonsene. Kjempespennende og gleder meg til å få satt min første annonse på nettbloggen min. Så vil kanskje mange spørre om hvorfor jeg i alle dager ønsker å ha annonser på bloggen min? Jo, jeg vil tjene penger. Penger får man aldri nok av og hvorfor ikke kunne tjene de ved ikke gjøre noe som helst? Riktignok blir man neppe rik av dette men dog. Alle monner drar som det heter. Det som allikevel er det viktigste nå og framover er å få bloggen min «levende» og interessant nok til at jeg forhåpentligvis kommer til å få en stor herskare av lesere. Tiden vil vise om jeg klarer å fenge dere der ute nok til at dere fortsetter å besøke bloggen min.

Politikk og sånt:

I dag skriver vi 20.oktober og statskabalen er lagt. Vår alles Stoltenberg måtte hente inn gamle travere for å løse den formidable finanskrisen vårt lille land står ovenfor. Sigbjørn Johnsen, fikk jeg med meg i går på nyhetene, er en staut, for noen litt grå og kjedelig (ps. han synger live på danseband) kunnskapsrik mann hva angår økonomi og finans. Han vet hvor skoen trykker i dette landet og har allerede i dag, etter bare en arbeidsdag funnet ut hvor staten Norge kan stramme inn på pengesekken. Dette vil jeg komme tilbake til i et senere innlegg.

Sigbjørn Johnsen var med i Regjeringen»Gro» og fungerte da, som nå, som finansminister. Vel og bra det. Faremo har også tidligere vært med i regjering,  da som nå, Forsvarsminister. Begge stillingene er «tunge» og viktige ansvarsroller for landet vårt.  Det som imidlertid er merkelig og tanker jeg gjør meg, er at de som var i forrige regjering, også med Stoltenberg i spissen, kan fortsette i den nye regjeringen, men i en helt annen rolle. Ta for eksempel Trond Giske , nylig avgått som Kulturminister og nå nyinnsatt som Helseminister.  Liv Signe Navarsete går fra samferdselsminister  til kommunalminister.

Ok da, kanskje kan man ha begge rollene, i dag kan man jo studere på deltid (det gjør jo til og med vår alles Prinsesse Mette-Marit) ved siden av jobben, men jeg syns likevel det er merkelig. Spesielt når Jensemann måtte ut på gata for å hente inn Johnsen og Faremo bl.a..fordi, ble det sagt, at Jensemann ikke så likt å ansette noen i nåværende regjering til disse postene fordi det rett og slett ikke fantes kompetente folk å ta av. Sagt på en anne måte, Kommunenorge er kanskje det samme som samferdsel og vei? eller «god kultur» kan gi en bra helse? Bra vi har et godt forsvar og en god økonomi da, tross alt.

Og jeg som trodde jeg var som poteten...kan brukes til det meste. Godt vi har folk i regjeringsposisjon som også har beina godt plantet på jorden.

Vel overstått valg!

Ny hjemmeside:

Dette er altså min første dag på hjemmesiden og foreløbig driver jeg bare å utforsker hvilke muligheter det er med en slik hjemmeside.

gladbloggen.org on Facebook
Arbeidsliv:
Diverse ting og tang:
Diverse:
Hår:
Hud og kroppspleie:
Informasjon:
Klær og mote:
Ledige stillinger:
Musikk:
Nyheter:
Økonomi:
Bøker jeg leser:

Planned books:

Current books:

  • Kvinnen i buret

    Kvinnen i buret by Jussi Adler-Olsen

Recent books:

View full Library

Glameldinger: